Kruidvat | Originals Charcoal Gezichtsreinigingsdoekjes


Op het Halloween event van Kruidvat was mijn oog meteen gevallen op de zwarte reinigingsdoekjes van de Originals Charcoal-lijn van Kruidvat. Zwarte reinigingsdoekjes klinken wel heel bijzonder, niet? Enkele dagen na het event trok ik voor enkele dagen naar Lissabon en de doekjes gingen mee in mijn koffer om uit te testen. 


De Originals Charcoal-lijn bestaat al een tijdje en jullie konden hieruit al een review lezen over de neusstrips. Onlangs hebben ze de zwarte gezichtsreinigingsdoekjes aan deze lijn toegevoegd. Houtskool is een natuurlijk ingrediënt dat onzuiverheden op de huid verwijdert. Eerst wordt geactiveerde houtskool verhit tot ongeveer duizend graden en daarna weer afgekoeld. Zo ontstaan er poriën in de structuur die tot tweehonderd keer hun eigen gewicht kunnen opnemen. Dit maakt dat houtskool een geliefd ingrediënt is in producten die dienen voor het verwijderen van vuil en overtollig talg. Dat zorgt ervoor dat de doekjes make-up grondig verwijderen, zelfs waterproof make-up. 

Ik heb natuurlijk heel uitgebreid de doekjes getest en ben er heel tevreden over. Ze verwijderen make-up heel goed en zorgen ervoor dat je huid goed schoon is. Ik heb ook maar één doekje nodig om mijn hele gezicht te reinigen. Doordat ze zwart zijn zie je ook niet echt hoe vuil ze zijn. Gelukkig maar want ik gebruik dagelijks redelijk wat make-up. De doekjes bevatten geen alcohol waardoor je huid ook niet gaat uitdrogen en ze ruiken ook nog eens lekker fris.

De reinigingsdoekjes met houtskoolpoeder zijn dermatologisch getest en zijn geschikt voor de normale en gecombineerde huid.

Een pakje met 40 doekjes kost € 1,99, wat ik persoonlijk geen geld vind.

Spreken deze zwarte reinigingsdoekjes jullie aan of denk je nah toch maar de gewone witte?

Reacties

  1. Fijn dat deze zo goed hun werk doen! Ik gebruik zulke reinigingsdoekjes eigenlijk enkel op verplaatsing. Ik heb nu die van Yes to Cucumbers en Kruidvat Natures in huis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die van Yes to Cucumbers heb ik ook al eens getest en vond ze ook niet slecht

      Verwijderen

Een reactie posten