Paula’s Choice | 6% Mandelic Acid + 2% Lactic Acid AHA Liquid Exfoliant


Onlangs mocht ik de 6% Mandelic Acid + 2% Lactic Acid AHA Liquid Exfoliant ontvangen om uit te proberen. Mijn vorige ervaringen met Paula’s Choice waren goed bevallen dus ik was heel nieuwsgierig naar dit nieuwe product. Benieuwd hoe het bevallen is? Lees dan snel verder.


De 6% Mandelic Acid + 2% Lactic Acid Liquid Exfoliant is een lichte vloeibare exfoliant die de textuur en huidteint op milde wijze verbetert. De exfoliant bevat een mix van milde alphahydroxyzuren, die de huid vernieuwen en dode huidcellen verwijderen. De unieke formule verjongt en herstelt de huid zichtbaar, vermindert fijne lijntjes en voorkomt verkleuring zonder post-inflammatoire hyperpigmentatie te veroorzaken. Deze exfoliant heeft een optimale pH-waarde van 3.0-4.0.

Amandelzuur is een alphahydroxyzuur met een grotere molecuulgrootte en langzamere werking, dit maakt het de mildste AHA. Melkzuur is een alphahydroxyzuur die van nature uit melk gewonnen wordt of wordt gemaakt in een laboratorium. Het verwijdert dode huidcellen, waardoor er minder rimpels en verkleuringen zichtbaar zijn. Duizendblad-extract is een ingrediënt met kalmerende en antioxiderende eigenschappen die het huidoppervlak verjongen.

Ingrediënten:
Aqua (Solvent), 2,3-Butanediol (Skin conditioning agent), Mandelic Acid (Alpha Hydroxy acid), Lactic Acid (Alpha Hydroxy acid), Sodium Hydroxide (Solvent), Myrica Cerifera (Bayberry) Fruit Extract (Skin conditioning agent), Akebia Quinata Stem Extract (Skin conditioning agent), Prunus Lannesiana Flower Extract (Skin conditioning agent), Lactobacillus Ferment Lysate (Skin conditioning agent), Saccharomyces Lysate (Skin conditioning agent), Achillea Millefolium Extract (Skin conditioning agent), Saccharide Isomerate (Skin conditioning agent), Arginine (Skin conditioning agent), Hydroxyacetophenone (Antioxidant), Butylene Glycol (Humectant), Sodium Phytate (Chelating agent), Pentylene Glycol (Humectant), Xanthan Gum (Antioxidant), Citric Acid (pH adjuster), Sodium Citrate (Buffering agent), 1,2-Hexanediol (Skin conditioning agent), Caprylyl Glycol (Skin conditioning agent), Sodium Benzoate (Preservative).


Hoe te gebruiken?

Breng ’s ochtends en/of ’s avonds het product aan na het reinigen en tonen, vermijd hierbij je oogleden en je onderste wimperrand. Breng hierna een antioxidant serum of ander aanvullend product aan en/of gebruik direct een dag- of nachtcrème die geschikt is voor jouw huidtype. Het is wel aangeraden om het gebruik op te bouwen. Begin met om de dag en verhoog dit – afhankelijk van hoe je huid reageert – naar 1 à 2 keer per dag.


De exfoliant is heel vloeibaar waardoor deze gemakkelijk uitsmeert en snel intrekt. Ik ben niet zo’n fan van de geur maar die verdwijnt gelukkig snel. Dat nemen we er dan zonder probleem bij. Ik had een beetje schrik dat mijn huid zou reageren om de exfoliant maar dat is totaal niet het geval. Mijn huid voelt zacht en glad aan en ik heb geen last van onzuiverheden. Ik vind het een heel fijn product om te gebruiken.

De 6% Mandelic Acid + 2% Lactic Acid AHA Liquid Exfoliant kost € 39,00 en is te koop op de website van Paula’s Choice.

Welke producten zitten in jouw verzorgingsroutine?

Reacties