Wild | Jasmine & Mandarin Blossom Refillable Deodorant

 

Onlangs kreeg ik een leuk pakketje toegestuurd van Wild. Ik zag het merk de laatste tijd vaak voorbij komen op social media en was er wel benieuwd naar. Enthousiast testte ik de deodorant uit en vandaag vertel ik jullie hier wat meer over. Benieuwd? Lees dan snel verder.


Wild deodorant is de eerste, plasticvrije en duurzame natuurlijke deodorant ter wereld die de planeet en onze manier van denken wil veranderen.

De verpakking van de Refillable Deodorant bestaat uit twee delen. Enerzijds heb je de hergebruikbare huls die gemaakt is van gerecycled plastic en duurzaam aluminium. Op de website heb je een selectie van kleuren en prints. Daarnaast heb je de deodorant refill. De navullingen zijn verpakt in plantaardig materiaal en kunnen in de vuilnisbak of compost worden gegooid om te worden afgebroken tot plantenvoeding. Voor de refill kan je kiezen uit heel wat geuren. De vaste geuren zijn Fresh Cotton & Sea Salt, Jasmine & Mandarin Blossom, Coconut & Vanilla, Orange & Neroli, Pomegranate & Pink Peppercorn, Sandalwood & Patchouli en Mint & Aloe Vera. Naast de gewone geuren is er ook een assortiment dat speciaal bedoeld is voor de gevoelige huid. Ze brengen ook regelmatig limited editions uit.

Ik mocht de geur Jasmine & Mandarin Blossom uitproberen. Deze bloemige geur mengt de zoete, verfijnde noten van Jasmijn met frisse en exotische geuren van Mandarijnbloesem.

Je huid heeft een week of twee nodig om zich aan te passen aan een natuurlijke deodorant omdat eerste alle andere chemicaliën en dergelijke uit je huid moeten.


Ingrediënten:
Caprylic/Capric Glycerides, Tapioca Starch, Stearyl Alcohol, Sodium Bicarbonate, Triethyl Citrate, Helianthus Annuus Seed Cera, Cocos Nucifera Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Theobroma Cacao Seed Butter, Magnesium Hydroxide, Parfum, Zinc Ricinoleate, Tocopheryl Acetate, Limonene, Linalool, Helianthus Annuus Seed Oil, Benzyl Salicylate, Geraniol, Citronellol, Citral, Eugenol, Hydroxycitronellal

Hoe de deo voor de eerste keer gebruiken?
Draai eerst de onderkant van de huls naar links tot je het niet verder kunt draaien. Duw op de knoppen aan weerszijden van het doosje en trek het onderste gedeelte naar beneden. Neem een deodorant navulling, verwijder de verpakking en knijp er voorzichtig in om het product los te maken van zijn verpakking. Zet de navulling stevig vast zodat het goed op zijn plaats zit. Schuif de huls terug over de navulling tot de knoppen terug op hun plaats klikken. Om de deodorant te gebruiken, verwijder je het deksel van het doosje en draai je het onderste gedeelte naar rechts om 2-3mm van het product omhoog te duwen. Breng de deo aan op schone, droge oksels. 

Tip: Bewaar uw reservevullingen op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht.






Ik was aangenaam verrast over deze deodorant. Dankzij de duidelijk uitleg in het doosje kon ik de vulling gemakkelijk in de huls steken. De deo zorgt ervoor dat ik mij de hele dag fris voel en ruik. De geur van deze navulling is niet overheersend en dat vind ik niet zo erg. Mijn oksels voelen heel zacht aan sinds ik deze deo gebruik. Het enige nadeel vind ik dat de verpakking nogal groot is om mee te nemen, maar daar hebben ze een oplossing voor zag ik op hun website. Er zijn namelijk minivarianten te koop.

De deodorant is vrij van aluminium, parabenen of sulfaten en is 100% vegan.

De deodoranten of navullingen worden verzonden in een recycleerbare kartonnen doos ter grootte van een gleuf van brievenbus zodat deze gemakkelijk verzonden kunnen worden. Aan de binnenkant van de doos staan geïllustreerde instructies van hoe je de navulling in de case moet steken.

De Case en een navulling kosten samen € 18,00. Je kan ook apart navulling of cases bestellen.

Kenden jullie de deo’s van Wild al?

Reacties