Urtekram Nordic Beauty | Find Balance

 

Onlangs kreeg ik een leuk pakketje met daarin enkele producten van de nieuwste Find Balance lijn van Urtekram Beauty. Vandaag vertel ik jullie wat meer over deze nieuwe lijn en de producten. Benieuwd? Lees dan snel verder.


De Find Balance-lijn is een parfumvrije lijn die je helpt te kalmeren en balans te vinden in het soms zo hectische dagelijkse leven. De producten worden alleen gemaakt met zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten en bevatten dus geen kunstmatige stoffen. Ingrediënten zoals aloë vera, sheaboter en natuurlijke oliën zorgen ervoor dat je haar en gevoelige huid zacht en verfrist aanvoelen.

Aloë vera werkt niet alleen verzachtend, hydraterend en verkoelend maar stimuleert ook de doorbloeding in je huid. Jojoba olie is een natuurlijke olie die vol zit met voedingsstoffen als vitamine E en antioxidanten. De olie pakt beschadigd haar aan, vermindert roos, en verzacht de hoofdhuid. Shea boter werk kalmerend en zorgt voor een zachte, gehydrateerde en gezonde huid. Het gaat ook schade van buitenaf tegen. Ideaal voor iemand met een droge huid.

Het assortiment bestaat uit zeven verzorgende producten die je van top tot teen reinigen en voeden: shampoo, conditioner, body wash, bodylotion, handzeep, handcrème en deodorant.

Ik mocht hieruit de Hand Wash, Body Wash en de Deo Crystal uitproberen.

Fragrance Free Hand Wash


De Find Balance Fragrance Free Hand Wash is een verfrissende handzeep voor de gevoelige huid. De Hand Wash bestaat uit hydraterende en zorgvuldig geselecteerde verzorgende ingrediënten die je huid helpen om in balans te blijven en deze te hydrateren.

Ingrediënten:
Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Sodium Coco-Sulfate, Glycerin**, Propanediol, Lauryl Glucoside, Disodium Cocoyl Glutamate, Coco-Glucoside, Glyceryl Caprylate, Ascorbyl Palmitate, Sodium Hyaluronate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Oleate, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Lecithin, Sodium Chloride, Tocopherol, Lactic Acid (* = ingrediënt uit biologische landbouw, ** = gemaakt met biologische ingrediënten).

De Hand Wash maakt mijn handen goed schoon zonder deze uit te drogen. Ze voelen zelfs zacht aan na gebruik.

Fragrance Free Body Wash


De Fragrance Free Body Wash is een zachte, reinigende body wash voor de gevoelige huid die je huid zal hydrateren en verzorgen. Daarnaast zal deze douchegel helpen om je huid om in balans te houden en dit dankzij zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten.

Ingrediënten:
Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Coco-Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Glycerin**, Propanediol, Glyceryl Caprylate, Polyglyceryl-4 Caprate, Ascorbyl Palmitate, Beta-Sitosterol, Sodium Hyaluronate, Squalene, Glyceryl Oleate, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Lecithin, Sodium Chloride, Tocopherol, Lactic Acid. (* = ingrediënt uit biologische landbouw, ** = gemaakt met biologische ingrediënten).

De Body Wash heeft een dikkere structuur dan de Hand Wash en is ook heel fijn in gebruik. Mijn huid voelt na het wassen heel schoon en zacht aan.

Fragrance Free Deo Crystal


De Find Balance Fragrance Free Crystal Deo is een roll-on deodorant met een natuurlijk mineraal zout dat bacteriën en slechte geurtjes tegengaat. De deo is geschikt voor de gevoelige huid.

Ingrediënten:
Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Glycerin**, Potassium Alum, Propanediol, Xanthan Gum, Sodium Gluconate (* = ingrediënt uit biologische landbouw, ** = gemaakt met biologische ingrediënten).

Ik ben fan van roll-on deo’s en deze uit de Find Balance lijn vind ik ook echt top. Wanneer ik deze gebruik voel ik mij de hele dag fris en heb geen last van vieze geurtjes.


Wanneer je geen fan bent van parfum of er allergisch voor bent dan kan ik je deze lijn zeker aanbevelen. De producten voelen niet alleen heel fijn aan op de huid maar zijn er ook nog een goed voor. 

Ieder product draagt het ECOCERT kenmerk, wat betekent dat de producten gecertificeerd biologisch en dierproefvrij zijn. Ook heeft ieder Urtekram Nordic Beauty product een Vegan Society keurmerk en het Zero Plastic Inside certificaat. Daarnaast is de Find Balance-range Allergy Certified.

De producten van Urtekram Nordic Beauty zijn o.a. verkrijgbaar in de online en fysieke winkels van Holland & Barrett.

Kenden jullie het merk al? Hebben jullie er al eens iets van gekocht of gebruikt?

Reacties