Lush | Charity Pot Coin


Bij mijn laatste bezoek aan een Lush winkel viel aan de kassa mijn oog op de Charity Pot Coin. Ik kende dit niet en de verkoper legde mij het verhaal hierachter uit. Ik besloot er eentje mee te nemen en vandaag vertel ik jullie meer over dit initiatief van Lush.


Eerder verkochten ze al de Charity Pot, een bodylotion zonder verpakking. Nu hebben ze daar de Charity Pot Coin aan toegevoegd die dezelfde verzorgende en voedende ingrediënten bevat.

De volledige 100% van de opbrengst van de Charity Pot Coin gaat naar lokale, kleine organisaties die zich inzetten voor dieren, mensenrechten of het milieu. Achter de nieuwe Charity Pot Coins schuilt een bijzonder, hoopvol verhaal: dat van de cacaoboeren in Sierra Leone.

Het belangrijkste ingrediënt van dit muntje is Fair Trade, biologische cacaoboter uit Sierra Leone. Dit ingrediënt voldoet aan de strikte ethische inkoopwaarden van Lush. Zij kopen de cacaobonen in van boeren die aan de rand van het Gola-regenwoud werken. In samenwerking met Tradin Organic wordt regeneratieve landbouw versterkt en gestimuleerd. De boeren fermenteren en drogen de cacaobonen, waarna deze door het Nederlandse Crown of Holland worden verwerkt tot een verzachtende cacaoboter van hoge kwaliteit.

Éen van de doelen van Tradin Organic is om klimaatpositieve cacao te kunnen leveren: dat betekent dat de productie van cacao meer CO2 uit de lucht opneemt dan tijdens het proces wordt uitgestoot. Dit is een enorme stap vooruit voor een ingrediënt dat zo veel wordt gebruikt in de cosmetica- en voedselindustrie. Het verhaal van de Sierra Leoonse cacaoboter is er een van hoop: eerlijkere landbouwpraktijken, een rijke biodiversiteit van het Gola-regenwoud en betere leefomstandigheden voor de Sierra Leoonse gemeenschap. Voor het hele verhaal verwijs ik je door naar de website van Lush.

Zoals je al kon lezen bevat de Coin Fair Trade Sierra Leoonse cacaoboter (Theobroma cacao) die een hydraterende werking heeft. Verse Aloë-gel (Aloe secundiflora) werkt kalmerend en verkoelend. Daarnaast bevat dit product ook vochtinbrengende Fair Trade Sheaboter.


Ingrediënten:
Fair Trade Sierra Leoonse Cacaoboter (Theobroma cacao), verse Aloë-gel (Aloe secundiflora), Fair Trade Sheaboter, Japanse Was (Rhus succedanea), biologische Jojoba-olie, Fair Trade Olijfolie (Olea europaea), Carnaubawas Moringa-olie (Moringa pterygosperma), Parfum, Geraniumolie (Pelargonium graveolens), Rozenhoutolie (Aniba rosaeodora), Ylang Ylang-olie (Cananga odorata), Vanille, Absolue, Gardenia-extract (Gardenia jasminoides), *Anijsalcohol, *Benzyl Benzoaat, *Benzyl Salicylaat, *Citral *Citronellol, *Coumarine, *Farnesol Geraniol (Geraniol), *Isoeugenol ,*Limonene , Linalool (* komt van nature voor in etherische olie.)


Hoe te gebruiken?
Verwarm Charity Pot Coin tussen je handen en masseer het product direct in op je huid. Je mag dit zowel voor je handen als je lichaam gebruiken. Op je gezicht wordt het niet aangeraden.

Hoe te bewaren?
Omdat sommige ingrediënten in dit product smelten door lichaamswarmte bewaar je deze best op een koele, droge plek. Tijdens warme dagen kun je ’m in de koelkast bewaren.

Dit schattige muntje is heel gemakkelijk in gebruik. Je hoeft er enkel over je lichaam mee te wrijven. Ik gebruik het vooral op mijn benen wanneer ik ze geschoren heb. Het product laat een beschermd laagje achter en maakt mijn benen heel zacht. Hoe langer je het gebruikt hoe meer het gaat smelten in je handen. Daarom dat ik het ook alleen op mijn benen gebruik.

De Charity Pot Coin kost € 1,50 en is te koop bij Lush.

Wat vinden jullie van dit initiatief?

Reacties

 1. Ik kende het nog niet, maar het lijkt wel heerlijk om te gebruiken. Inderdaad een mooi initiatief. Dat is ook het mooie aan Lush, dat er achter veel producten een verhaal zit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daarom dat ik het ook eens wou proberen, zeker ook omdat het niet duur was

   Verwijderen
 2. Ik vind het een goed initiatief en ook niet duur! Ik ben er benieuwd naar.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten