Nomige | Skincare op basis van je DNA


Een tijdje geleden werd ik gecontacteerd door het Belgische skincaremerk Nomige om hun testpakket eens uit te proberen. Ik had het merk al voorbij zien komen op social media en de producten op basis van je DNA maakten mij wel heel benieuwd. Intussen heb ik de producten getest en vandaag vertel ik jullie meer over het merk en de producten. Ook benieuwd? Lees dan snel verder.

Wat is Nomige?

Nomige is een Belgisch skincare merk dat opgericht werd in 2017 door Dr. Barbara Geusens. Zij doctoreerde op de afdeling Dermatologie van het Universitair Ziekenhuis Gent en stelde vast dat via haar wetenschappelijke experimenten de huid anders reageert en dat een one-size-fits-all aanpak niet werkt. Zij had zelf te maken met een onevenwichtige, acnegevoelige huid en was teleurgesteld over de resultaten en de terugval van acne na verloop van tijd na het gebruik van verschillende verzorgingsproducten. In 2017 besloot ze dan haar eigen merk te lanceren. Nomige ontwikkelt gepersonaliseerde producten die volledig afgestemd zijn op jouw behoeften, op basis van jouw DNA en levensstijl.

Testpakket

Sinds kort bieden ze een testpakket uit waarmee je de producten 2 weken kan uittesten. Het pakket bevat:
DNA huidanalyse & huidrapport
1 dagcrème & 1 serum voor 2 weken
1 nachtcrème & 1 serum voor 2 weken

DNA huidanalyse & huidrapport

Na het bestellen van het testpakket ontvang je een doe-het-zelf DNA-kit om je eigen DNA te verzamelen en een test met enkele vragen over je levensstijl.

Je DNA verzamelen doe je door met het wattenstaafje aan de binnenkant van je wang te wrijven en zo je speeksel te verzamelen. Hiervoor moet je zorgvuldig de gebruiksaanwijzing opvolgen. Dit stuur je samen met de vragenlijst terug naar Nomige.
Het DNA wordt onderzocht in een gecertificeerd laboratorium. Daar bepalen zij je genetische huidprofiel door verschillende genen te onderzoeken die betrokken zijn bij de belangrijkste huideigenschappen, zoals collageenhomeostase, antioxidantenbescherming, barrièrefunctie en huidhydratatie. Zo onderzoeken ze of er mutaties of 'defecten' zijn in je genen die een rol spelen bij vroegtijdige huidveroudering. Op basis van deze resultaten kunnen ze jouw genetische huidprofiel bepalen.

Daarna krijg je een huidrapport geschreven door Dr. Barbara Geusens toegestuurd met een duidelijke uitleg over welke producten en ingrediënten je huidconditie bevorderen en hoe je de risico’s kan bestrijden: de do's en don'ts en
voedingsadvies.Producten

Enkele dagen nadat je je huidrapport gekregen hebt krijg je je 4 gepersonaliseerde producten toegestuurd waarmee je 2 weken je huid kan verzorgen. Je krijgt een dagcrème, dagserum, nachtcrème en nachtserum.

Hoe heb ik dit ervaren?

Enkele dagen na het plaatsen van mijn bestelling kreeg ik een gouden enveloppe met de speekseltest en vragenlijst. De speekseltest verliep eigenlijk gemakkelijker dan ik had gedacht. Nadat ik de vragenlijst ingevuld had stuurde ik het pakketje weer terug naar Nomige. Enkele weken laten kreeg ik een mailtje van Barbara met mijn huidrapport. Hierin staat een overzicht van 3 parameters en telkens alle gebreken van je huid en wat je kan doen om deze te verbeteren.

Bij de eerste parameter ‘Stevigheid, elasticiteit en rimpels’ bleek dat ik één mutatie heb in het MMP1- gen en twee mutaties in het MMP3-gen. Wat wil zeggen dat beide genen niet goed werken en daardoor mijn huid het risico loopt om sneller aan stevigheid te verliezen. Met een peptidencocktail in de nachtcrème gaat Barbara de aanmaak van collageen weer stimuleren. Bij de parameter ‘Oxidatieve stress en anti-oxidant’ bleek dat bij de aanmaak van endogene anti-oxidanten dat ik 2 mutaties heb en hierdoor wordt mijn huid meer blootgesteld aan de schadelijke effecten van vrije radicalen, want huidveroudering sneller in de hand zal werken. Om dit te compenseren worden er allerlei ingrediënten toegevoegd aan mijn serum. Uit de laatste parameter ‘Hydratatie en huidbarrière’ blijkt dat ik 2 defecten heb in het AQP3 gen wat het risico op gedehydrateerde huid verhoogt. Hiervoor zal er glycerine toegevoegd worden aan mijn nachtserum. Na deze uitleg volgt een conclusie en aanbevelingen zodat je weet hoe je beter met je huid kan omgaan. Ik vond het heel interessant om dit allemaal te lezen en mijn huid bleek toch slechtere conditie te zijn dan ik gedacht had. Mocht het rapport veel te technisch zijn of mocht je nog vragen hebben mag je altijd contact opnemen met Barbara. Ik vond het rapport persoonlijk heel duidelijk maar ik kan mijn voorstellen dat je toch wat bijkomende info hierover wil.

Een paar dagen later kreeg ik weer een gouden enveloppe met daarin de gepersonaliseerde producten. Deze zaten verpakt in luxueuze witte tubes met een gouden dop. Overal stond mijn naam en het soort product op vermeld. Bij de producten zat een uitgebreide beschrijving van elke product en hoe je ze moest gebruiken.

Voor

Na

Voor


Na

Voor
 
Na

Voor

Na

Gedurende de periode dat ik de producten gebruikt hebt voelde mijn huid goed aan en zag er ook veel beter uit. Ik had geen last van onzuiverheden. Ik had toch de indruk dat mijn huid er wat steviger uit begon te zien. Natuurlijk hoe langer je de producten gebruikt hoe beter je huid er van zal worden. Ik kan iedereen zeker eens aanraden om dit eens te doen. Al was het maar alleen de DNA test om te weten hoe het met je huid gesteld is.
Het Testpakket kost € 150 en kan je bestellen op de website van Nomige.

Mochten jullie de producten van Nomige ook eens willen proberen dan heb ik een kortingscode voor jullie. Met de code TaniaNomige krijg je 10% op de hele site van Nomige.

Kenden jullie het Belgische skincaremerk Nomige al?


Reacties

 1. Mijn dochter heeft ook een keer een DNA test gedaan, niet voor haar huid. Maar om te weten welke afkomst ze nog meer heeft :-) Het gaat via dezelfde werkwijze.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt als een heel goed product zeg, als het is gebaseerd op het eigen DNA!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eerst en vooral: wat een goed en uitgebreid artikel! Ik weet dat daar veel werk in zit ;-) Het lijkt me interessant om via deze manier te weten te komen hoe het met je huid gaat. Soms kan je denken dat iets goed is, en is dat in realiteit eigenlijk niet zo of omgekeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende het bedrijf niet. Maar wel echt super dat hij aangepast is op jou huidtype

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nooit eerder van gehoord zeg en wist niet eens dat het bestond. Heel eerlijk..ik zie niet heel veel verschil tussen de before en after fotos..desondanks heeft het me wel erg nieuwsgierig gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er zeker van dat als je het product veel langer gebruikt je echt wel verschil gaat zien. Ik voelde allesinds wel al een verschil

   Verwijderen
 6. Wat een interessant concept is dit. Ik had er nog nooit van gehoord

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit klinkt erg goed! Het is een enorme zoektocht om de juiste producten te vinden die helemaal aansluiten op je huid behoefte. Er zit wel een aardig prijskaartje aan maar als het goed werkt dan vind ik het wel waard!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook. Het is zeker een aanrader voor iemand met een probleemhuid.

   Verwijderen
 8. Ik wist niet dat dit bestond! Heel interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat apart dat ze uit je DNA je huidprofiel kunnen aflezen. Kende het merk nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een goede insteek, zo gepersonaliseerd! Ik kende het niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten