Mijn travel bucket list


Het jaar is niet zo lang geleden begonnen en we zitten al met onze vakantie in het hoofd. Ik heb in het verleden al hele leuke citytrips gemaakt en ook enkele verre reizen zoals New York, Canada en een rondtrip in Australië. Natuurlijk wil ik nog meer van de wereld zien en vandaag laat ik jullie mijn travel bucketlist zien.


Bali

Het Indonesisch eiland Bali staat echt al heel lang op mijn bucketlist. Denk maar aan witte stranden, palmbomen. Zalig, niet. Het eiland is populair onder toeristen vanwege de stranden, het eten, de regenwouden en natuurreservaten, de sierlijke terrasvormige rijstvelden en vulkanen, de vele tempels en de danskunst. Daarnaast staat Bali staat ook bekend als een surfersparadijs. Ik ben zelf ook heel benieuwd naar de Indonesische keuken. Ik heb hier wel al eens Indonesisch gegeten maar denk niet dat je dit kan vergelijken met het eten daar. Zij eten vooral vis en rijst, mmm.

Dubai

Wie Dubai zegt denkt meteen aan de opmerkelijke skyline met de hoogste toren ter wereld, de Burj Khalifa en het kunstmatig aangelegd eiland Palm Juleirah in de vorm van een palmboom. Dubai is één van de zeven Arabische Emiraten, een land gelegen op het Arabisch schiereiland in het Midden-Oosten en heeft zicht de laatste jaren enorm ontwikkeld als toeristische bestemming. In Downtown Dubai heb je naast de Burj Khalifa ook de Dubai Mall dat tot de grootste winkelcentra ter wereld behoort en heeft ook een aantal bezienswaardigheden zoals het Dubai Aquarium en The Waterfall. Naast de prachtige zandstranden heeft Dubai ook verschillende waterpretparken. Dubai ligt midden in de woestijn en een populaire uitstap is dan ook het dunebashing, met hoge snelheid met een jeep door de woestijn rijden. Wat zeker niet mag ontbreken is een bezoekje aan een moskee.

Ik ben een heuse shopping liefhebber en ben heel benieuwd naar de malls want die daar lijken me indrukwekkend.

Miami

Nog een stad wat al lang op mijn lijstje staat is een reis naar Miami. Ik ben al enkele malen in NY geweest maar denk niet dat deze stad er in de verste verte op lijkt. Als ik aan Miami denk, denk ik aan het strand, Miami Beach en het historische Art Deco District. Natuurlijk spreken de talloze shopping malls mij ook enorm aan.

Maar ik ben vooral benieuwd naar de Everglades. Dit uitgestrekte gebied vormt het habitat voor krokodillen, schildpadden, de Florida panter en vele vogelsoorten. Het lijkt met leuk om met zo’n hovercraft dit gebied te bewonderen.

Thailand

Ook op mijn lijstje staat een rondreis door Thailand. Het lijkt me daar zo mooi en er is zoveel te zien, van kleurrijke tempels tot aan witte zandstranden, een dichte jungle en een eeuwenoude cultuur. Daarom denk ik dat ik het liefste een rondreis zou doen ipv op dezelfde plaats te blijven.

De Thaise keuken is toch één van mijn favoriete keukens. Denk maar aan rijst, noedels, veel kruiden,… Pad Thai is het bekendste gerecht van Thailand, maar ik verkies toch liever de curry’s met lekker veel verse groentjes.

Natuurlijk zijn er nog veel plaatsen waar ik graag naar toe zou trekken maar deze reizen staat echt bovenaan mijn lijstje. Al deze bestemming kan je terugvinden op de site van TUI. Ik ga nog wat verder dromen van als die prachtige bestemmingen die ze aanbieden.

Hebben jullie al een vakantie gepland dit jaar? Waar willen jullie graag eens naar toe?


Reacties

  1. De Everglades stonden ook op onze lijst, dit jaar door het Covid-19 virus is de reis uitgesteld, maar uitstel is geen afstel, volgend jaar een nieuwe poging! Duimen maar! :-)

    Bali en vooral je omschrijving hierboven, lijkt me inderdaad zeer zeker de moeite waard!

    xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten