Bereik je doelen met de Purpuz Planner


Ik ben gek op plannen. Ondanks dat de meeste mensen meer en meer digitaal hun agenda bijhouden verkies ik toch nog altijd een papieren versie. Het voorbije jaar gebruikte ik het handige systeem van de Happy Planner. Ik kreeg onlangs de nieuwe Purpuz Planner opgestuurd en vandaag vertel ik jullie over hoe deze mijn leven meer op een rijtje helpt te zetten. 


De Purpuz Planner is een tool om je te begeleiden naar een gelukkiger en meer succesvol leven. De planner werd ontworpen door Clen Verkleij nadat hij dacht zijn droombaan te gevonden hebben maar uiteindelijk in een burn-out belandde. Door te plannen, te structureren en te reflecteren kwam hij er weer boven op. De planner is zo opgezet dat deze je helpt met het in balans behalen van je doelen. 

Voor het behalen van die doelen maakt de Purpuz Planner gebruik van 8 tools:   1. De Purpuz map helpt om je dromen te visualiseren.
  2. De Purpuz matrix helpt je om je dromen te ordenen.
  3. Het Purpuz plan helpt je om je doelen op te delen in stappen.
  4. Het Purpuz pad helpt je om je doelen te voorzien van tijd en volgorde.
  5. Een maandplanning geeft je structuur en overzicht.
  6. Een weekplanning geeft je jouw dagelijkse to-do’s.
  7. Een dagreflectie laat je stilstaan bij wat goed ging en waar je in kunt groeien.
  8. Vragen aan jezelf laten je stilstaan bij de afgelopen maand, het heden en de toekomst.
Eerst staat er een uitgebreide uitleg met voorbeelden over deze 8 tools en daarna kan je zelf aan de slag.

Daarnaast staan er ook handige tips in om te plannen zoals kleuren gebruiken, vooruit plannen, stap voor stap aan iets werken, enz… 

 

Het jaar is natuurlijk nog niet begonnen maar ik heb alvast de verjaardagen in het maandoverzicht ingevuld. Mijn zoontje gaat sinds september naar school dus de vakantiedagen heb ik al in het maandoverzicht en de weekplanning gezet. Ook mijn reeds geplande doktersafspraken staat al in het maandoverzicht en de weekplanning. Ik gebruikte daarvoor de maandplanning bijna nooit maar eigenlijk is dit zo handig. Heb je ineens een overzicht van de hele maand en hoef je niet door alle pagina’s te bladeren. De 8 stappen moet ik nog eens goed bekijken vooraleer ik ermee aan de slag ga maar ik denk dat mijn grootste doelen volgend jaar afvallen en sporten en het proberen mijn blog te laten groeien zullen zijn.

De cover van de planner is gemaakt van stevig materiaal zodat als je deze mee wil nemen er niet gemakkelijk iets aan zal gebeuren. Ik gebruik een Frixion Ball pen van Pilot en deze drukt niet door. De planner straalt echt luxe uit. Ik ben helemaal blij met de planner en kan deze allen maar aanraden als je nog op zoek bent naar een planner.

De Purpuz Planner kan je bestellen op de website van Purpuz. De Purpuz Planner kost € 34,99. De roze limited edition versie kost € 39,97. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de Purpuz Planner?

Welke zijn jullie doelen voor 2020?


Reacties