Biovène | DIY Powder-to-Clay Masks


De laatste tijd zag ik vaak de maskertjes van Biovène op social media voorbij komen. Natuurlijk was ik ook benieuwd naar dit voor mij onbekende merk. Bij Kruidvat kocht ik het #RealProblemSolver Native Secret DIY Powder-to-Clay Mask en het #Indianhealingclay Aztec Legend Diy Powder-To-Clay Mask.



#Indianhealingclay Aztec Legend Diy Powder-To-Clay Mask

Het Biovène #IndianHealingClay Aztec Legend DIY Powder-to-Clay Mask bevat ultiem reinigende eigenschappen. Volgens een geheime Azteekse legende bevat Indiaanse genezingsklei een perfecte mix van calcium bentoniet, moringa en aloë vera. Je poriën worden hiermee geopend en je huid verzacht. Het masker verwijdert dode huidcellen, overtollige olie en huidonzuiverheden en vermindert huidontstekingen, geneest kleine snijwonden en wonden en bevordert de regeneratie van de huid. Daarnaast houdt het de huid gehydrateerd, koel en verfrist zonder het vettige gevoel en verbetert de huidtextuur en elasticiteit.

Belangrijkste ingrediënten: 

Calcium bentoniet heeft een krachtig mineraal ingrediënt dat positieve ionen absorbeert om de huid te ontgiften. Het reinigt de poriën en beschermt de huid tegen onzuiverheden. Het stimuleert huidafschilfering om te voorkomen dat mee-eters en puistjes ontstaan.

Aloë Vera genereert de huid en wordt hierdoor vaak gebruikt voor het genezen van zonnebrand, snijwonden en wonden. Het vocht van deze plant koelt de huid af en hydrateert. 

Moringa wordt ook wel de "wonderboom" genoemd, niet alleen omdat het boordevol vitaminen, aminozuren, mineralen en andere voedingsstoffen zit, maar ook omdat het bekend is dat alle delen van de plant heilzaam zijn. Moringa verfijnt de poriën, voorkomt onvolkomenheden en huidveroudering en herstelt de gezondheid van de huid.

Ingrediënten:
Bentonite, Moringa Oleifera Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Zea Mays (Corn) Starch.

Het gezichtsmasker is geschikt voor de huid die gevoelig is voor acne en vlekken.

#Realproblemsolver Native Secret Diy Powder-To-Clay Mask

Het Biovène #RealProblemSolver Native Secret DIY Powder-to-Clay Mask detoxt en stimuleert je huid met luxe roze Australische klei, granaatappel en mangosteen. Het masker exfolieert de huid zachtjes, ontstopt poriën en beschermt de huid tegen bacteriën. Het bevordert de huidvernieuwing en brengt de natuurlijke glans van de huid terug. Het verzacht de huid en helpt het ongemak van huidontsteking te verminderen. Ook het behouden van vocht in de huid wordt gestimuleerd en voorkomt dat het droog en dof wordt.

Belangrijkste ingrediënten:

Australische roze klei wordt gebruikt om de huid te reinigen. Het exfolieert zachtjes dode huidcellen, helpt de poriën te verfijnen en verbetert de huidtextuur.

Kakadu Plum wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten. Het staat bekend als zeer krachtig omdat het vitamine C en galzuur bevat. Dit maakt Kakadu Plum tot een effectief anti-oxidant en antisepticum dat verlichting geeft aan geïrriteerde gevoelige huid en daarnaast ook de huid beschermt tegen vroegtijdige veroudering en donkere vlekken.

Aloë Vera helpt de huid te regenereren en wordt gebruikt voor de genezing van zonnebrand, snijwonden en wonden. Het vocht hiervan koelt de huid af en zorgt voor hydratatie. Het helpt de huid haar jeugdige glans te behouden, omdat het anti-oxidanten heeft die huidveroudering bestrijden.

Granaatappel regelt de productie van talg. Het vermindert de ontsteking de huid en poriën. Het verhoogt de levensduur van fibroblasten (de cellen die elastine en collageen produceren) die de huid tegen hyperpigmentatie beschermen.

Mangosteen is rijk aan antioxidanten, xanthonen en catechine die de effecten van vrije radicalen verminderen en veroudering van de huid vertragen als gevolg van vervuiling of stress. Het is van nature antibacterieel en antimicrobieel en kan zo veelvoorkomende huidproblemen zoals acne behandelen en voorkomen.

Ingrediënten:
Kaolin, Bentonite, Corn Starch Modified, Pearl Powder, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Centella Asiatica Extract, Rosa Rugosa Flower Extract, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Terminalia Ferdinandiana Fruit Extract, Tocopheryl Acetate, Undaria Pinnatifida Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract, Elastin Amino Acids, Hydrolyzed Collagen, Betaine, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Extract, Garcinia Mangostana (Mangosteen) Fruit Extract.

Het gezichtsmasker is geschikt voor alle huidtypen.




Hoe te gebruiken?
De maskers zijn gemakkelijk te maken. Je hoeft alleen het poeder met water te mengen. Op de verpakking staat hoeveel water je nodig hebt per masker. Breng het product aan op je gezicht en laat 10 minuten zitten. Daarna mag je het afspoelen met water. 






Ik heb beide maskers aangebracht met een kwast en dat ging heel vlot. Ik had telkens een dikke laag aangebracht en had nog over. Je kan dus gemakkelijk met een verpakking 2 maal een masker aanbrengen. Jammer dat ik dat niet wist en nu product heb moeten weg smijten. De maskertjes voelden aangenaam aan op de huid. Na een tijdje voelde je ze hard worden. Ook het verwijderen ging heel vlot. Mijn huid voelde erna schoon en zacht aan. Ik ben heel tevreden over deze diy maskers en kan ze zeker aanraden.

De maskers kosten € 1,99 per stuk en zijn te koop bij Kruidvat.


Kenden jullie dit merk al? 

Reacties

  1. tot hoe lang merk je egenlijk de werking van zo'n masker?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik krijg gelijk zin om dit te gaan proberen. Bedankt voor je uitgebreide review.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Blijfen leuke fotos als mensen die op hebben :) heb zelf nog nooit een masker genomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat gaaf! Ik heb er alleen het geduld niet voor :#. Een normaal masker neem ik al nooit de tijd voor. Wel een leuke blog! Misschien is dit wel wat om als cadeau te geven :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met een sheetmask heb je geen geknoei, misschien dat eens proberen

      Verwijderen
  5. Klinkt als super fijne maskertjes! Heerlijk om jezelf hier mee te verwennen. Deze ga ik zeker eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten