Talika | Eye Decompress


De laatste tijd heb ik wat problemen om te slapen en na een tijdje begin je dat ook te zien. Af en toe een oogmaskertje kan wonderen doen. Meestal gebruik ik oogpatches maar onlangs kwam ik de Eye Decompress van Talika tegen en dat zag er wel heel interessant uit. 


De Eye Decompress is niet enkel een verzorgingsproduct maar een heel programma geïnspireerd op de Aziatische ontspannings- en verzorgingsrituelen. Het bestaat uit een verzorgend en verzachtend oogmasker dat donkere kringen en wallen rondom de oogcontouren tegengaat. Daarnaast werd een 10 minuut durende ontspanningspodcast gecreëerd door Iyengar yoga master Arnaud Caby om te relaxen en uw geest te verruimen. Deze kan je aan de hand van een QR-code naar de podcast op de verpakking downloaden. 

Het masker bestaat uit 99% uit natuurlijke ingrediënten en bevat Japanse camellia-bloemblaadjes welke verzachtend, antioxidant en anti-vervuilend werken. Escin is een decongestivum dat ook werkt tegen wallen en donkere kringen. Korenbloem- en kamillewater werken verzachtend en hydraterend. Een verontreinigende film op plantaardige basis maakt de oogcontour glad en voorkomt de aanhechting van deeltjes.


Hoe te gebruiken?
Haal de dubbele capsule uit de verpakking. Druk op de capsule met de lotion. Hierdoor breekt de verpakking en kan het maskertje de lotion absorberen. Je ziet het maskertje groter worden. Haal daarna het masker uit de verpakking en ga in een comfortabele positie liggen. 
Start de ontspanningspodcast van Arnaud Caby en leg het masker op je ogen. Na 10 minuten lekker relaxen mag je het masker verwijderen en het overgebleven serum kan je inmasseren. Het was de eerste keer dat ik dit soort masker getest heb en vond het heel goed meevallen. Het masker voelde heel aangenaam en fris aan op de huid. Ik heb net wat problemen gehad met mijn huid en na dit maskertje voelde mijn huid meteen weer goed aan. Het opgezwollen gedeelte was minder opgezwollen dan ervoor en mijn huid voelde gehydrateerd aan. Dit maskertje ga ik zeker nog aanschaffen. Ik moet wel bekennen dat ik niet naar de podcast geluisterd heb.

Talika is o.a. te koop bij Oximi of bij de apotheek en kost € 4,75.

Gebruiken jullie oogmaskertjes?


Reacties