Tarte | Shape Tape Contour Concealer


De Shape Tape Contour Concealer van Tarte stond al heel lang lang op mijn wishlist. Sinds kort is er een Ulta in New York en aangezien ze deze concealer enkel in deze keten verkopen brachten we vorig jaar een bezoekje aan de winkel. 

Na het swatchen besloot ik de kleur 16N Fair-light Neutral aan te schaffen. Er zijn 30 kleuren beschikbaar en deze vond ik het beste bij mij passen. 16N Fair-light Neutral is geschikt voor de lichte huid met neutrale ondertoon.

De Shape Tape Contour Concealer van Tarte is een romige concealer met volledige matte dekking en applicator waarmee je precies kan contouren en vlekjes verdoezelen. Het verbergt alle onvolkomenheden en werkt daarnaast ook nog als een contour/highlight-product. 
Concealen:

- Om de concealer op vlekjes, donkere vlekken of andere onvolkomenheden aan te brengen gebruik je de schuine tip van de applicator. Vervolgens gebruik je de smallere kant van de sponsapplicator om te blenden.

- Om roodheden of ongelijke huidtinten te voorkomen gebruik je het grotere, koepelvormige uiteinde van de spons om het product aan te brengen.

- Om donkere kringen te verbergen breng je de concealer aan in de vorm van een driehoek op de huid onder je ogen en gebruik het smalle uiteinde van de spons.

Contouren en highlighten:

Gebruik de precisie-applicator om de concealer in lichte, dunne lijnen aan te brengen op gebieden die u wilt highlighten en contouren, zoals bijvoorbeeld de jukbeenderen, voorhoofd, kin en neus. Daarna gebruik je de smalle, puntige zijde van de spons om het product uit te blenden in de richting van de lijnen die u zojuist hebt aangeduid. De grotere zijde van de applicator kan je gebruiken om eventuele harde lijnen te verzachten. 

Deze concealer bevat sheaboter wat een natuurlijk huidverzachtend middel is dat de elasticiteit van de huid helpt te behouden. Mango boter is een vitamine-rijke boter dat de huid helpt te hydrateren, de staat van de huid te verbeteren en te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Zoethoutwortelextract verheldert donkere kringen en corrigeert de kleur.

De Shape Tape zit verpakt in een doorzichtige flacon met paarse en gouden accenten. De concealer heeft een grote spons-tip applicator, welke groter is dan het standaard formaat. 

Het is een romige concealer met een goede dekking. Dankzij de grote applicator kan je het product gemakkelijk aanbrengen, maar je moet wel opletten dat je niet teveel product aanbrengt. Ik stip zelf enkele plaatsen aan met de applicator maar voor het uitblenden gebruik ik een kwast om te vermijden dat ik teveel product ga gebruiken. Het product verbergt goed rode vlekjes of donkere kringen en blijft de hele dag mooi zitten. Ik gebruik deze concealer heel graag en ga deze zeker nog aanschaffen als het mogelijk is natuurlijk.

De concealer is vegan en bevat geen parabenen, mineralen of gluten. 


De Shape Tape Contour Concealer kost $ 27,00.

Welke concealer gebruiken jullie?

Reacties

 1. Ik heb echt nog geen enkel slecht woord over de Shape Tape gelezen! Ik gebruik een concealer van Catrice, maar gebruik die in feite enkel voor het verbergen van roodheden. Ik neem hem zeker mee als ik hem ergens in een winkel tegenkom!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik ook vaak eentje van Catrice. Die natuurlijk veel goedkoper en gemakkelijker verkrijgbaar.

   Verwijderen
 2. Klinkt heel fijn, al had ik wel graag een voor/na foto willen zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze wil ik heel graag nog eens proberen. Hoop dat dit merk ooit nog verkrijgbaar wordt in nl.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten