Talika | Eye Therapy Patch


Onlangs maakte ik op de Oona Beauty Day kennis met Talika, een merk dat bijna uitsluitend bij de apotheker te koop is. Het merk is vooral bekend voor hun oog-en gezichtverzorging en maskertjes. Ik mocht de Eye Therapy Patches uittesten. 

Talika werd in 1948 opgericht door Dr. Talika Danielle Roches, een jonge Parijse dokter. Tijdens de oorlog had hij de zorg voor gewonde soldaten op zich genomen en hiervoor een ontsmettende zalf ontwikkeld die de huid sneller liet genezen. Deze zalf had de bijwerking dat het wimpers en wenkbrauwen liet groeien. Door deze ontdekking besloot Dr. Roches om haar eigen bedrijf op te richten. Het doel van het merk is het creëren van high performance producten die u van uw beste kant laten zien. De Eye Therapy Patch is een onmiddellijk gladmakende en herbruikbare patch die speciaal is ontwikkeld voor een gehydrateerde en stralende oogcontour. Na 30 minuten zorgen de patches voor een gladdere en minder opgezwollen oogcontour. Daarnaast verminderen de patches ook actief tekenen van vermoeidheid zoals wallen en donkere kringen. Het geheim van de effectiviteit is te danken aan een exclusieve technologie: een matrix van halfstollige plantaardige oliën die geleidelijk de belangrijkste ingrediënten verspreiden en hun penetratie in de huid stimuleert. De patch zelf is daarom "actief", in tegenstelling tot klassieke patches. 


De patches zijn rijk aan ceramiden en plantaardige oliën zoals muskusroos, tarwekiemen en avocado voor het opvullen van de lijntjes en het regenereren van de huid. Shea boter werkt dan verzachtend en voedend.

Hoe te gebruiken?
Na het reinigen en drogen van je huid breng je een patch aan onder elk oog, beginnend bij het smalste punt van de binnenste hoek. Laat de patch 15 tot 30 minuten zitten. Daarna kan je de patch afspoelen, laten drogen en in het bijhorende doosje bewaren. Waarom afspoelen en bewaren zal je je afvragen? Wel, je kan de patches tot drie keer kan hergebruiken. Zoals ik al eerder vermelde zit er in het doosje met de patches ook een zilveren bewaardoosje waarin je de patches kan bewaren tot je ze weer gaat hergebruiken. Dit zorgt ervoor dat het hygiënisch blijft.

De patches voelen heel aangenaam aan op de huid en ze blijven mooi op hun plaats zitten. Wat wel bijzonder is is dat je geen product voelt maar wel het gevoel hebt dat ze echt wel iets doen. De huid onder mijn ogen voelde hierna zachter en gladder aan. Rimpels heb ik nog niet echt dus ik kan jammer genoeg niet antwoorden of ze deze verminderen.  

De Eye Therapy Patches kosten ongeveer € 40 voor 6 paar patches en een bewaardoosje.

Kenden jullie het merk Talika al? Gebruiken jullie oogpatches?


Reacties

 1. Dat is best prijzig! Wel fijn dat je ze kunt herbruiken, dat scheelt al weer. Ik denk dat als je hier zeker baat bij hebt, de prijs nog best meevalt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar maar het hergebruiken doet ook veel. Er zijn oogmaskers die 10 euro kosten en je maar 1 keer kan gebruiken

   Verwijderen
 2. Wat handig dat je ze opnieuw kunt gebruiken! Wel schrikt de prijs mij een beetje af.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oef, ze zijn best prijzig. Wel bijzonder dat ze te hergebruiken zijn. Nog nooit van gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had er zelf ook nog niet eerder van gehoord maar ze zijn zeker aan te raden.

   Verwijderen
 4. Dit is een nieuwe vondst en interessant om te lezen. Ik weet niet of hier heel gevoelig voor zou zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een gevoelige huid rond de ogen en ik heb er geen last van ondervonden

   Verwijderen
 5. Dat is best prijzig. Wel handig dat ze weer opnieuw kunnen gebruiken.

  https://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben benieuwd, werkt het ook echt? Want anders vindt ik ze eigenlijk best wel duur!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het artikel heb ik geschreven dat mijn huid er gladder en zachter van wordt

   Verwijderen
 7. Flink aan de prijs! Maar wel heel handig dat je ze opnieuw kunt gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten