Wellness | Thermae Boetfort


Voor mijn verjaardag enkele maanden geleden kreeg ik van mijn vriend een bon voor een arrangement bij Thermae Boetfort. Ik had al vaker laten vallen dat ik eens naar de wellness wou gaan. Vorige week was het eindelijk zo ver en trokken we richting Melsbroek.

Thermae Boetfort is een wellnesscentrum gelegen naast een 400 jaar oud kasteel. Je kan zowel in badpak (Curia) als naakt (Moenia) ontspannen in de twee volledig gescheiden delen met in totaal maar liefst negen verschillende sauna's, zwembaden, jacuzzi's, wellnessbaden en nog een heleboel andere wellnessvoorzieningen. Dankzij het uitgebreide belevingsprogramma kan je ervaren wat een échte sauna-ervaring is. Elke dag heb je de keuze uit tal van opgiet- en scrubsessies waar je gratis aan kan deelnemen. Daarnaast kan je genieten van een heerlijke massage of gelaatsverzorging, lekker eten in het restaurant of in de zomer op het terras. Om de dag goed af te sluiten en helemaal te relaxen kan je overnachten in het Thermae Boetfort Hotel.


Er zijn verschillende arrangementen en wij hadden het Fortuna arrangement. Dit arrangement geeft onbeperkte toegang tot de sauna en wellness van de thermen Moenia en Curia gedurende 1 dag. Je mag de hele dag gebruik maken van een badjas, handdoeken en badslippers. Dit arrangement bevat twee individuele behandelingen. Een gelaatsverzorging met een verzorgend oogmasker van 50 min waarbij er extra tijd besteed wordt aan de gevoelige huid rond je ogen! Daarnaast krijg je ook een lichaamsmassage met etherische olie naar keuze van 50 min. Je krijgt ook een afscheidsgeschenk. 


Bij de reservatie hadden we doorgegeven dat we rond 11u zouden toekomen. Het inchecken verliep vlot en we kregen een plastic zak met slippers, badhanddoek en badjas in. We zagen dat ze onze massage om 11u ingepland hadden en hebben ons meteen omgekleed om richting het beautycenter te trekken. Toen we om 11u45 nog niet aan de beurt waren, hebben we ons bij iemand geïnformeerd. Blijkbaar, omdat we om 11u niet aanwezig waren, hebben ze - zonder ons op de hoogte te brengen- de massage verplaatst naar hetzelfde tijdstip als onze gelaatsverzorging notabene. Ook bij de receptie kregen we hetzelfde te horen. Vreemd, dat als we aangeven dat we om 11u zouden toekomen, ze al om 11u onze massage inplannen. Daar konden we dus nooit op tijd zijn. En ons dan nog de schuld hiervan geven vond ik er wel wat over. We hebben dan gezegd dat ze dit nu tijdens onze gelaatsverzorging gepland hadden. Ook dit hadden ze niet gezien.

Uiteindelijk hebben ze toch nog een tijdstip gevonden dat we de massage konden doen. We gingen om te relaxen en waren nog meer gestresseerd dan ervoor. Nog een minpunt waren onze badjassen die we gekregen hadden. Iedereen had een mooie fluffy badjas maar wij hadden een afgewassen blauwe badjas gekregen waarvan de zak afgescheurd was bij Filip en die van mij was helemaal uitgerafeld. Een beetje beschamend om zo rond te lopen. Dat terzijde zijn we het domein een beetje gaan verkennen en hebben de sauna, binnenbad en bubbelbad uitgetest. Daarna was het tijd voor onze massage. Deze was heel relaxerend en onze huid voelde heel zacht aan door de verschillende oliën die gebruikt werden. Daarna zijn we een hapje gaan eten in het restaurant. Wat we besteld hadden was heel lekker en bij prijs.

Hierna hebben we nog verschillende sauna’s uitgeprobeerd en het stoombad, zalig. Om 16u was het tijd voor onze gelaatsverzorging. Eerst werd onze huid goed gereinigd en dan kregen we enkele maskertjes inclusief oogmasker. Mijn huid voelde superzacht aan. 


Al bij al werd het toch een leuke en relaxerende dag. Denk wel dat ik er nog terug zal gaan, maar breng dan wel een eigen badjas mee en dan zal ik zeker navragen of ze de planning goed nakijken. Dit was natuurlijk onze ervaring. Misschien hadden we die dag gewoon pech dat alles zo gelopen is.

Het Fortuna arrangement kost € 149,00 EUR per persoon. 

Zoals je kan zien heb ik maar weinig foto's aangezien we in de thermen geen foto's mochten maken, wat ik begrijpelijk vind. Je bent er immers om te relaxen.

Gaan jullie vaak naar de wellness? Welke kunnen jullie aanraden?

Reacties

 1. Ik geloof best dat je initieel gestresseerd geraakte. Geen goede manier om verwelkomd te worden op een dag die je hoort te ontspannen. Blij te lezen dat het toch nog goedgekomen is!
  Wij gaan ongeveer één keer per jaar naar Lakonia in Antwerpen-Berchem. Daar kan je voor een paar uur een privé-eiland huren. Je moet maar eens kijken, toen ik nog klein was, ging ik eens naar een verjaardagsfeestje op Eiland 1. Ik ben er met m'n vriend nog eens terug geweest en 't bleef heel tof. Eiland 2 is ook een aanrader, maar 't derde vonden wij nogal saai.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt op zich als een fijne dag maar wat jammer dat alles wat in het honderd liep! :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben er al een aantal keer geweest en vind ze idd niet suuuuper vriendelijk. Eén keer had ik een massage geboekt en dit was dan een mannelijke masseur en om de één of andere reden vond ik dat toch wat gek en kon ik me niet helemaal ontspannen. Oh, en ik neem altijd mijn eigen badjas en slippers mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei en heb je dan niet gevraagd of je een vrouwelijke masseur kon krijgen? Het zat bij in het arrangement dus dacht dat neem ik niet mee. Vanaf nu doe ik dat dus altijd

   Verwijderen
 4. Wat jammer dat het niet helemaal perfect was, dat hoop je toch wel van zo'n wellness dag! Zelf heb ik nog nooit iets van wellness gedaan, ik hou er ook niet zo van als mensen aan me zitten :')

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ahh wat jammer dat het er zo begon, neemt even wat plezier weg, maar gelukkig uiteindelijk dus wel genoten! Fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zijn nou de goede vriendjes haha. Lijkt me heerlijk en wat een mooie omgeving. Ook wel fijn dat je kunt kiezen voor een badpak als je dat prettiger vindt dan naakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja vind ik ook wel. Voor zo naakt rond te lopen voel ik me niet zo goed in mijn vel eerlijk gezegd

   Verwijderen
 7. Jammer dat het er in het begin een beetje verkeerd liep, maar goed dat het daarna weer toch gezellig was. Heel lief van je vriend van deze cadeau. Deze plek lijkt me prima om te relaxen. Mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat jammer dat het niet helemaal relaxt was. verder ziet het er mooi uit daar

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vervelend zeg, het ziet er wel heel mooi uit van buiten ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten