Urtekram | Coconut Shampoo & Conditioner


Onlangs kreeg ik enkele producten uit de Coconut lijn van het Scandinavische merk Urtekram toegestuurd. Ik had het merk de laatste tijd al vaker voorbij zien komen op social media en was super benieuwd. Vandaag laat ik jullie de Organic Shampoo & Conditioner zien. 


Coconut Organic Shampoo

De Coconut Shampoo bevat biologische kokosnectar en extract van madeliefjes om natuurlijk vocht in te brengen. Daarnaast revitaliseert zeewier het haar. Je haar ruikt naar de natuurlijke zoetheid van kokos. Het product zit in een fles met handige klikdop. Het heeft een bruine/transparante kleur en is heel vloeibaar. Deze fles bevat 250 ml.

Ingrediënten:

Water, kokosnoot en maïssuikerzeep, kokosnector*, aloë vera*, zoete sinasapple olie*, zeewierextract*, madeliefextract, parfum (natuurlijke essentiële oliën en extracten), zout, polysaccharide, vitame E, magnoliabast extract. (De ingrediënten met een * zijn biologisch)

Coconut Organic Conditioner

De Coconut Conditioner bevat biologische virgin kokosolie en kokosnootnectar om normaal haar te voeden en hydrateren. De conditioner ziet er uit als een gelige pasta. Je laat dit 2 à 3 minuten intrekken. De tube bevat 180 ml.

Ingrediënten: 

Aloë vera *, water, plantaardige emulgatoren en stabilisatoren, glycerine **, lecithine, coconut olie *, coconut nectar *, parfum (natuurlijke essentiële oliën en extracten), zoete sinaasappelolie *, magnolia schors extract, vitamine E. (De ingrediënten met een * zijn biologisch, die met ** zijn gemaakt met biologische ingrediënten).


Beide producten zorgen ervoor dat mijn haar schoon en zacht aanvoelt. De shampoo schuimt goed en de conditioner zorgt ervoor dat mijn haar gemakkelijk te doorkammen is. Je hebt van beide producten niet teveel nodig om zijn werk te doen. De geur van kokosnoot is aanwezig maar niet te overdreven. Ik ben heel tevreden over beide producten.

Hoe is Urtekram ontstaan?
Een ‘urtekræmmer‘ een oude term voor een kruidenverkoper of reizende verkoper die (medicinale) kruiden, medicijnen etc. verkoopt. De twee oprichters van dit Deense merk zijn ongeveer op dezelfde manier als de oude kruideniers begonnen, maar hebben hun focus gelegd op biologische producten, pure ingrediënten en duurzaamheid.

De producten van Urtekram zijn te koop bij Carrefour in België of online op sebio.be.
Wat denken jullie van deze organische producten?

Reacties

  1. Oeh dit klinkt heel fijn, kokosnoot is heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoor altijd veel positieve dingen over de werking van coconut dus dit lijkt me zeker een fijn product.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze lijn is heel fijn. Volgende week laat ik nog enkele producten zien

      Verwijderen
  3. Ik hou van een kokos-geurtje in shampoo of douchegel!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh zalig! Ik was net op zoek naar meer organische/biologische producten! En kokos is zo een zomerse geur, dan kunnen we de zon nog een beetje meenemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Klinkt heerlijk! Kokosnoot is favoriet

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oeh, lekker! Ik ga hier in de winkels naar opzoek!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb 't niet zo voor kokosnoot, maar als't werkt, waarom niet? Ik kende dit merk nog niet!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten