Op stap met de kids | Kinderboerderij en speeltuin Tivoli


Nu ik een kleintje heb ben ik op zoek naar allerlei leuke uitstapjes die geschikt zijn voor hem. Zo kwam ik onlangs terecht in het Tivoli Park in Mechelen. In het domein is er een kinderboerderij waar vanalles te doen is voor groot en klein. 


Omdat de verzorging van de dieren veel geld kost zijn ze met een adoptieplan begonnen. Zowel particulieren als bedrijven, scholen, klassen en verenigingen kunnen adoptieouders worden. 
Er is een knuffelhoek op het neerhof waar me het verschillende aaibare dieren kan kennismaken tussen 15 en 16 uur behalve in de winter. 


De kleintjes kunnen hun tutje achterlaten in de Tuttenboom, een treurwilg op het neerhof in de boerderij. Wanneer ze hun tutje achterlaten kunnen ze meteen troost zoeken bij de diertjes.

In de bijenhal verzorgen twee imkers een 15-tal bijenvolkeren. Via een doorschijnend observatiekastje kan je van 1 mei tot eind augustus deze insecten in hun dagelijkse activiteiten bezig zien.


Sinds kort hebben ze ook een nieuwe bewoner: Kadodder. Dit guitig, gevleugeld figuurtje is de nieuwe behoeder van het park en prikkelt bij zowel kinderen als volwassenen de interesse in de natuur. Kadodder woont in een huisje op het neerhof en als kinderen hem vinden, zingt hij zijn liedje. Het Kadodderlied werd speciaal geschreven door Brian Clifton en Kris De Bruyne in samenwerking met Marc Hauman.

Het boerderijpad is een bewegwijzerd wandel- en doepad voor kinderen tussen 4 en 10 jaar, waarbij Kadodder je meeneemt op een spannend avontuur doorheen de kinderboerderij. Het vertrekt aan de neerhofpoort en loopt langs leuke en speelse infohuisjes. Je hebt anderhalf uur nodig om de 700 meter lange route af te stappen.

Er is nog zoveel leuks te beleven maar dat kunnen jullie zelf ontdekken. 

Buiten de boerderij staan er ook nog allerlei dieren zoals ezels, varkens, geitjes en pony’s. Je kan er dus ook gewoon buiten de openingsuren langs. 

Daarnaast is er nog een grote speeltuin. Eentje voor de kleintjes en eentje voor de wat groteren.


Openinguren:
Het park: dagelijks van 8.30 uur tot zonsondergang.
De kinderboerderij: weekdagen van 8.30 tot 17.00 uur. Winter tot 16.00 uur.
Vanaf april tot november: weekend en feestdagen van 13.30 tot 17.30 uur.

Rui vind het alvast superleuk om er naartoe te gaan. Niet alleen om de diertjes te leren kennen maar ook om te kunnen ravotten in de speeltuin. Ideaal om er een mooie zomerdag door te brengen.

Kenden jullie dit park al? Hebben jullie nog tips voor uitjes met kleine kinderen?


Reacties

Een reactie posten