Salt of the Earth | Natural Roll-on Unscented & Pure Aura Lavendel & Vanilla Roll-on


Al jaren gebruik ik dezelfde deodorant van Nivea. Toen ik de deodorants van Salt of the Earth voorbij zag komen op allerlei blogs was ik toch een beetje benieuwd geworden. Ze hadden al spray deodoranten in hun gamma zitten en sinds kort ook roll-on varianten. Ik mocht de Natural Roll-on Unscented en de Pure Aura Lavendel & Vanilla Roll-on uittesten en laat jullie vandaag zien of deze meegevallen zijn.

De Salt of the Earth deodoranten zijn 100% natuurlijk en bevatten bevat potassium alum. Dit is een natuurlijk mineraal zout dat voorkomt dat bacteriën die de onfrisse lichaamsgeur veroorzaken niet overleven en je een fris gevoel geeft. 

Natur
al Roll-on UnscentedZoals de naam al doet vermoeden is de Natural Roll-on geurloos en het is de eerste 100% natuurlijke deodorant die beschermt tegen lichaamsgeur en dankzij huidverzorgende aloë vera ook zeer geschikt is voor de gevoelige huid. Daarnaast bevat deze die ook Propanediol wat gemaakt wordt van aardolie en verzorgend werkt. Triethyl citrate wordt gemaakt van citroenzuur en werkt verzorgend en als antitranspirant. Sodium bicarbonate (baksoda) verwijdert vieze geurtjes. Clerotium gum wordt ‘gemaakt’ door een bacterie. Het hydrateert de huid en stabiliseert en verdikt het product.

Pure Aura Lavendel & Vanilla Roll-onDeze deodorant heeft dezelfde goede eigenschappen als de andere deodorant, maar dan met een frisse lavendel & vanille geur. De deo bevat huidverzorgende aloë vera en 15 botanische extracten en essentiële oliën​. Polyglyceryl-10 Laurate (laurinezuur) werkt antibacterieel en verzorgend. Honeysuckle Flower Extract is een antioxidant en kalmeert de huid. Citric Acid werkt ook antibacterieel.

De Salt of the Earth deodoranten zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en bevatten geen aluminium chloorhydraat, alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan of minerale oliën. Ze laten geen witte of gele strepen achter op je kleding. De deo’s worden niet getest op dieren en zijn geschikt voor veganisten en vegetariërs.

Ik heb de deodoranten een tijdje getest en doordat het de laatste tijd zo warm was kon ik meteen testen of ik door die hitte ook lekker fris bleef en dat was het geval. Mijn voorkeur gaat uit naar de Natural Roll-on omdat deze geurloos is. Ik vind dat de lavendel nogal overheerst als je deze aanbrengt maar in de loop van de dag ruik je dit niet meer. Ze drogen snel op, plakken niet en laten geen vlekken of witte waas achter. Beide deo’s zorgen ervoor dat je je de hele dag fris voelt.

De producten van Salt of the Earth zijn verkrijgbaar bij de drogist in Nederland en bij verschillende webshops. Ze kosten € 6,99 en bevatten 75ml. 

Welke deodorant gebruiken jullie?


Reacties

  1. Dit is zonder enige twijfel mijn favoriete deomerk! De steen, de sprays, de rollers ... Ik vind ze allemaal even geweldig! :-D

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten