Charcoco Cosmetics | Coconut Charcoal Teeth Whitening Powder & Bamboe Tandenborstel

 

Misschien zag je op Instagram en verschillende blogs al het zwarte poeder voorbij komen om je tanden witter te maken. Ik was daar stiekem benieuwd naar of dat wel zou werken en was dan ook heel enthousiast toen ik een mailtje kreeg van Charcoco Cosmetics om het Coconut Charcoal Teeth Whitening Powder en de Bamboe Tandenborstel uit te testen. Of het echt je tanden witter maakt? Dat laat ik jullie vandaag zien. 


Charcoco Coconut Charcoal Teeth Whitening Powder is gemaakt van biologische kokosnootschillen van de hoogste kwaliteit waardoor je tanden op 100% natuurlijke manier witter worden. Daarnaast helpt dit poeder ook om gaatjes of een tandvleesontsteking te voorkomen. Het verbetert je mondhygiëne, verlaagt PH waarde in de mond, neutraliseert de slechte adem en doodt de bacteriën die hier verantwoordelijk voor zijn.

Wanneer je veel thee of koffie drinkt verkleuren je tanden. De houtskool gaat de stof tannine op een natuurlijke manier verwijderen zodat je tanden er weer witter gaan uitzien. Het tast het tandglazuur niet aan.
In het potje zit 30 g product. Hiermee kan je ongeveer 150 keer je tanden poetsen, wat ongeveer overeen komt met 2 à 3 maand.

Het poeder is heel gemakkelijk in gebruik. Je maakt je tandenborstel nat en daarna dip je deze in het poeder. Daarna gewoon je tanden poetsen. Ze raden aan om je mond goed te sluiten tijdens het poetsen want het poeder maakt vlekken.

Ze raden aan om met het Whitening Powder de Bamboe tandenborstel te gebruiken. De haren hiervan zijn gemaakt van Binchotan Houtskool, een natuurlijke witmaker voor de tanden. Het Binchotan houtskool wordt al eeuwen gebruikt in Azië voor het filteren van drinkwater en voor het wit maken van tanden. Naast het wit maken absorbeert het restjes van het tandoppervlak en voorkomt het de vorming van tandsteen.


Wat vind ik er nu van?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zoveel verschil zie. Mijn tanden zien wat gelig maar ze zijn niet echt wit geworden moet ik zeggen. Ik had wat schrik voor een speciale smaak maar dat valt heel goed mee. Mijn tanden voelen schoon aan maar omdat ze na het poetsen nog wat zwart zien poets ik ze erna nog eens met gewone tandpasta. Wat wel opgevallen is is dat ik vaak last van tandplak heb en bij mij laatste tandartsbezoek vorige week bleek dat ik er deze keer geen had.

Het Coconut Charcoal Teeth Whitening Powder kost € 34,99 en Bamboe Tandenborstel € 4,99.

Wat denken jullie van zo’n zwart poeder om je tanden weer wit te maken?

*ik heb deze producten ontvangen

Reacties

 1. Jammer dat het niet echt werkte! Of zou je pas na lange tijd het resultaat een beetje gaan zien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaal na 14 dagen. Ik heb wel reviews gelezen waarbij ze na 1 dag al resultaat hadden. Ik denk dat het verschilt van persoon tot persoon.

   Verwijderen
 2. Ik vind dit een hele fijne review, want hij geeft me echt een goede indruk van de werking van dit product. Dankje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb deze ook en ook ik merkte weinig verschil, jammer want sommige merken inderdaad heel snel effect

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah oef, ik had al schrik dat het enkel bij mij was dat er weinig resultaat was. Had ook al veel goeie reviews gelezen.

   Verwijderen
 4. Jammer dat je niet veel verschil merkt. Ik denk ook niet dat je er alle aanslag mee weg zou krijgen zoals de mondhygiëniste/tandarts dat kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag dit product voorbijkomen. Zo jammer dat het verschil niet goed ziet.

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat jammer dat je geen verschil merkt. Ik heb ook van een ander merk, en je ziet bij ons echt duidelijk verschil. Mijn man zijn rokersuitslag is helemaal weg

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit product zie ik steeds overal voorbij komen, jammer dat je geen verschil merkt. Ik ga het zelf niet testen, omdat ik hele gevoelige tanden heb en veelte bang ben dat ik toch mijn glazuur ofzo beschadig x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet of het echt je glazuur zou beschadigen maar je kan maar beter het zekere voor het onzekere nemen he. x

   Verwijderen
 8. Werkt het alleen voor die stof Tannine? Want ik drink geen koffie of thee dus dan gaat het sowieso al weinig effect bij mij hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het daardoor is dat het bij mij ook niet echt effect heeft want ik drink geen koffie en af en toe eens thee.

   Verwijderen
 9. Ik heb hier een mega uitgebreid artikel over geschreven. Sowieso is het niet aan te raden om dit product als vervanging te zien van tandpasta. Het is een licht schuurmiddel die je tanden niet witter maakt maar de aanslag van je tanden verwijderd. Je kunt het vergelijken met het polijsten bij de tandarts.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou het ook nooit als vervanging voor tandpasta gebruiken.

   Verwijderen
 10. Op de een of andere manier is dit wel een product waar ik heel nieuwsgierig naar ben. Zeker omdat je na een paar keer poetsen nog geen verbluffend resultaat ziet, daarbij denk ik altijd ‘dat kan toch niet goed zijn voor je tanden?’ :) Van Lush heb ik ook een zwarte tandpasta dus de kleur zal mij gelukkig ook niet zo snel afschrikken 🙃

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je het zelf eens moet proberen. Ik heb reviews gelezen waarbij het wel werkt. Het gaat vooral tannine verwijderen en aangezien ik geen koffie en soms thee drink denk ik dat het daardoor komt dat het bij mij niet echt werkt.

   Verwijderen
 11. Goh, ik ben toch ook nog benieuwd eigenlijk. Wel tof om te merken dat je review erg oprecht is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het heel belangrijk om eerlijk te zijn. Zeker naar mijn lezers toe

   Verwijderen
 12. Ik heb die van Bloomr en merk wel iets verschil. Ik gebruik verder meukvrije tandpasta en vervang deze hier niet mee maar mijn tanden zijn wel degelijk een tintje lichter. Niet spierwit maar dat is mijn eigenlijke kleur ook nooit geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb dit product gebruikt van een ander merk maar bij mij werkte het niet helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb hier inderdaad al meer blogposts over gezien. Jij volgens mij ook! Knap dat dit werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten