Creatief | Bullet JournalBullet Journals zijn momenteel een hele hype. Op Instagram of Pinterest staan heel wat prachtige pagina’s die je als inspiratie kan gebruiken. Sommige pagina’s zijn hele kunstwerkjes. Omdat ik een tijdje geleden begonnen ben met handletteren leek het me leuk om ook een bujo te beginnen.


Voor diegenen die een bullet journal nog niet kennen. Een bullet journal kan je helpen om gemakkelijker je leven te organiseren. Je kan op de ene pagina een agenda overzicht maken en op een andere pagina to do-lijstjes maken maken. Je hebt oneindig veel mogelijkheden. En zo heb je alles in één handig boekje. 

De meesten gebruiken een boekje met stipjes maar je kan natuurlijk ook gewoon een schriftje met lijntjes of ruitjes gebruiken. 

Ik besloot om Mijn Bullet Journal van MUS te bestellen op Bol.com omdat deze mij het handigste leek. Naast een boekje met voorbeelden en tips staan er ook al dingen in voor gedrukt, zoals een wereldkaart. Alleen had ik pech en had ik een druk waarvan alles wat je erin schrijft of tekent doordrukt en dat vind ik niet zo mooi. Deze gebruik ik nu om wat ideetjes eerst uit te tekenen of zo.  

Een tijdje geleden kocht ik een bullet journal en op de workshop van Stephanie ben ik deze beginnen gebruiken. Aangezien ik al een planner had heb besloot ik om er vooral lijstjes in te maken. Tot nu toe heb ik er een overzicht van afspraken of events in gemaakt, een instagram, een steptracker (om te zien of ik mijn dagelijks aantal stappen gehaald heb), een verjaardagskalender,...
Af en toe zet ik er ook een quote in.


Zo’n bullet journal is superleuk om te doen en je hebt er niet eens zoveel voor nodig: het boekje, wat pennen of stiften, een lat, een gom en potlood. Deze dingen heb je waarschijnlijk al thuis liggen. Alleen is het moeilijk om de juiste pennen enzo te vinden die niet doordrukken.

Hebben jullie een bujo?

Reacties

 1. Nee, ik heb het zelf niet maar ik denk ook niet dat het echt iets voor me is. Althans, misschien wel in het begin maar daarna laat ik het weer links liggen. Ik ben gewoon niet zo creatief met dat soort dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik zeker. Als ik sommige creaties zie dan heb ik daar ook geen tijd of talent voor

   Verwijderen
 2. Ik heb geen Bullet Journal. Ik ben wel nog steeds aan het twijfelen om er één te beginnen, maar ik weet eerlijk gezegd niet of ik het zou blijven invullen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat ken ik. Ik moet me er soms ook aan herinneren om eens verder aan te vullen

   Verwijderen
 3. Ik heb geen bujo. Eerst ging ik er eentje aanschaffen, maar hoe meer ik erover opzoek, hoe meer in dit overroepen vind eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er geen omdat ik het teveel werk vind om het ding helemaal zelf in te vullen. Maar ik vind ze wel leuk en kijk graag bij anderen. De jouwe vind ik ook erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er een en ben er ook mee bezig. Leuk om jouw creaties te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaaaa ik heb er een en vrijdag komt er een artikel online hierover. Welke pagina's ik al heb gemaakt enzo. Ik vind het echt super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er mooi uit! Lijkt me erg leuk om hier ook eens mee te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi BJ ik ben er zelf best slecht in hou van perfecte lijntjes ed dus zou teveel scheuren en opnieuw beginnen haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha ik ben ook zo. Ik gebruik wel altijd een lat, dan zijn ze mooi recht :)

   Verwijderen
 9. Hele leuke cover deze bullet journal. Leuk om te zien

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk en creatief, maar daar heb ik zelf helaas niet echt het geduld voor x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wat superleuk zeg! Ik heb er helaas het geduld niet voor.. Haha..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klopt wel dat je ze ooo-ve-ral ziet momenteel. De een creatiever dan de ander! Ik heb er zelf geen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk om weer eens een andere bullet journal voorbij te zien komen! Zelf heb ik er nog geen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zie ze veel voorbij komen. Helaas ben ik niet zo creatief en ontbreekt het mij ook aan de tijd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik zeker. Ik heb ook niet elke dag de tijd om ermee bezig te zijn.

   Verwijderen
 15. Ik heb het veel voorbij zien komen, maar ben er zelf nog niet aan begonnen. Al maak je mij wel erg enthousiast!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nee ik heb er geen, ik gebruik gewoon een notitieboek waarin ik alles opschrijf

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten