Creatief | Handlettering


Op Instagram kwam ik altijd van die leuke quotes in prachtige letters tegen. Zelf schrijf ik jammer genoeg echt lelijk, maar toch wou ik dit zelf een keertje proberen en schafte allerlei spulletjes aan om te handletteren.

Net zoals voor vele creatieve dingen kan je je hobby zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wil. Aangezien ik een beginneling ben wou ik wel allerlei spullen aanschaffen maar toch niet te duur. Je weet maar nooit dat het niet echt lukt en dan is het weggesmeten geld.


Dus trok ik naar Action om wat blocnotes met wit papier te kopen. Daar vond ik ook kaartjes in wit en kartonkleur met enveloppen.Op de site van bol.com bestelde ik 3 boeken van Karin Luttenberg: Handlettering doe je zo!, Handlettering ABC doe je zo! en Handlettering 123 doe je zo!. Hierin kan je terugvinden want je juist moet toen om te leren handletteren. De kleinere boekjes vind ik persoonlijk wat tegenvallen. Ik dacht dat er telkens stap voor stap zou uitgelegd worden hoe je bepaalde lettertypes en cijfers maakt maar dit is niet het geval. Er staan enkel voorbeelden in.Vorige week waren er ook hele leuke spulletjes om te handletteren te koop bij Kruidvat en ook daar liet ik mij gaan. Ik kocht 2 werkboekjes en een setje met een instructieboekje, kaartjes en enveloppen.Natuurlijk heb je voor handlettering ook schrijfgerief nodig. Ik bestelde een setje stiften van Faber Castell, een grote set Super Tips van Crayola en een set met 15 Ecoline Brush Pennen. Ik kan dus eventjes verder, hahaha.

Op Pinterest kan ook veel inspiratie opdoen. Je vind er leuke quotes of werkbladen waarop je kan oefenen. Ik heb er alvast een hele boel geprint, want ik kan het oefenen als beginneling nog zeker gebruiken.

Hier kan je enkele van mijn beginsels terugvinden.


Zijn jullie creatief? Welke hobby’s hebben jullie?

Reacties

 1. Ik vind dat je het al heel knap doet zeg! Echt hele mooie letters. Fijn zo'n nieuwe hobby. Mijn creativiteit zit in mijn blogs : )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb dat boek trouwens ook in huis gehad, uit de bibliotheek. Ook al ben ik het niet gaan doen, ik vond het leuk om te lezen. Bij de Action kun je er trouwens ook eentje kopen voor 1,99.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Had er al iets over gelezen maar heb het bij ons niet kunnen vinden jammer genoeg

   Verwijderen
 3. dat is wel leuk om te zien, ik vind dat je het niet slecht doet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap hoor, dat ziet er prima ( en erg leuk) uit. Ik heb de boeken ook zien liggen en begin ook steeds enthousiaster te worden. Mijn creatieve uitspattingen haal ik vooral uit haken en mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is zo leuk om te doen! Ik heb ooit is zo'n cursus gedaan, was enorm lachen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb nooit echt van hand lettering gehouden, maar als ik deze boeken zie lijkt het me toch wel erg leuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat doe je goed zeg! Het lijkt me ook best leuk om te doen maar ik kan mezelf er maar niet toe zetten om er de tijd voor te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vind het er zo mooi uit zien! Heb er alleen zelf het geduld niet voor x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk! Het lijkt me leuk om te kunnen als je kaartjes schrijft bijvoorbeeld, of om een verjaardagscadeau persoonlijker te maken. Kun je ook hele handschriften aanleren op deze manier?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik blijf hier met bewondering naar kijken. Heel gaaf. Goed dat je het zegt van de boeken. Ik was namelijk van plan de 'verkeerde' te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind dat je dat echt al keimooi gedaan hebt :-O Rui heb je in Disney-handschrift geschreven hé? :-) Ik heb ooit eens een workshop gevolgd en vond dat ook heel leuk, als ik het binnenkort wat rustiger heb (lees: als de bouw af is!), wil ik het ook weer oppakken :-) dan kom ik misschien wel even ten raad bij jou :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat tof zeg! Ik heb vroeger talloze creatieve hobby's gehad die ik na een tijdje weer zat was, dus ik waag me er even niet aan, hoewel ik het wel gaaf vind. Je doet het mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooi handlettering heb je gedaan.

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik had ook steeds plannen maar ben er nog niet aan begonnen. Ik vind jouw start er goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super leuk! Ik ben wel creatief maar ga nooit echt zitten voor dit soort dingen. Koop liever zo'n mooie kaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hele leuke dingen heb je in huis gehaald. Ik heb toevallig ook dat handlettersetje in huis gehaald. Ik vind dat je een goed begin hebt gemaakt hoor. Ik benieuwd hoe het bij mij uitpakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi gedaan. Het ziet er allemaal zo simpel uit, maar het is nog knap lastig

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Super mooi zeg! Ik zou dat echt niet kunnen. Heb daar het geduld niet voor haha

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het is toch zo leuk handletteren, ik moet er echt eens de tijd voor nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wow, dat ziet er leuk uit. Ik ben er precies genoeg voor, maar de tijd ontbreekt mij op het moment. Ik houd het wel in mijn achterhoofd.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten