Persoonlijk | Rui 8 maand


Het is jullie misschien opgevallen dat er vorige maand geen post over Rui online kwam. Ik heb namelijk besloten om vanaf nu een update over hem om te twee maanden te doen in plaats van elke maand.

Ik dacht eerst dat ik niet veel te vertellen zou hebben maar niet is minder waar. Er is zoveel gebeurt.

Sinds het vorige artikel is hij een weekje ziek geweest. De hele tijd hoge koorts en in die periode at hij ook weinig. Je zag zo dat hij vermagerd was. Hij zwom precies in zijn kleertjes. Volgens de dokter had hij een keelontsteking. Maar als we de symptomen op gingen zoeken kwamen we uit op de driedagenkoorts was. Hier had ik zelf nog nooit van gehoord eerlijk gezegd. Het was echt erg om hem zo flauw te zien. Gelukkig is hij weer tip top in orde.

Intussen kan hij ook al recht zitten. Niet vanzelf maar als wij hem zo zetten blijft hij de hele tijd zo mooi spelen. Je ziet ook dat hij elke dag dingen leert. Nu rolt hij van de ene kant van zijn speelmat naar de andere kant. Je kan hem bijna niet bijhouden hahaha. En dat terwijl hij voordien niet graag op zijn buik lag. Hij heeft ook al ontdekt hoe hij de tv kast kan open doen. Het is een echt kapoentje. We zijn ook met hem voor het eerst naar zee geweest. Hij vond het zo leuk dat hij bijna niet geslapen heeft die dag. De hele dag heeft hij met de potjes gespeeld. We zijn dan eens eventjes met hem tot aan het water geweest en hij wist niet waar kijken. Hij had alleen oog voor het water. Ik had hem dan eventjes met zijn voetjes in het water gezet en dacht dat hij het zou uitschreeuwen maar nee hoor, hij vond het nog leuk ook.

De laatste tijd wil hij vaak of zijn patatjes of zijn fruitpap niet opeten. De ene dag eet hij alles op en de dag erna weigert hij dat op te eten. Dan geven we hem wel een flesje in de plaats. We waren wel een beetje ongerust omdat hij precies niet zoveel bijkomt. Vorige week ben ik dan eens op extra controle bij Kind & Gezin geweest. Hij is maar 440 gram bijgekomen en toch 2 cm gegroeid. Daar zeiden ze dat we ons geen zorgen moesten maken maar het wel in het oog moesten houden. Hij blijft het toch goed doen.

Voila, een kleine update van de voorbije maanden van onze deugniet. Volgende maand gaan we voor het eerst met het vliegtuig weg. Ik ben benieuwd hoe dat gaat verlopen.

Reacties

 1. Wat een lieve foto van je zoontje in de zee! Hij ziet er heel opgetogen uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke foto's, vooral die aan zee! Super dat Rui het water zo geweldig vond, er zijn idd veel kindjes die er schrik van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n schattig ventje hè! 😃 Hihi! Succes o het vliegtuig, ik ben ook wel benieuwd hoe hij het gaat doen! 🤞🏼

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze groeien nog zo hard in deze fase. Het is nooit leuk om je kind ziek te zien, gelukkig is hij weer helemaal beter

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten