Gadget | Fitbit Activity Tracker Charge 2


Vanaf vandaag een nieuwe rubriek op BrownEyedCurvyGirl. Ik wil wat veranderingen aanbrengen en niet alleen maar beautyartikels meer posten. Af en toe kunnen jullie dus een artikeltje terugvinden over een nieuw gadget dat ik gekocht heb.

Ik vind het leuk om te weten hoeveel stappen ik per dag zet. Twee jaar geleden had ik een Up 2 van Jawbone, maar na een paar maand was het bandje stuk en kon je dit jammer genoeg niet veranderen. Pech dus. Onlangs besloot ik een nieuwe activity tracker aan te schaffen en deze keer wou ik er eentje met hartslagmeter en veranderbaar bandje. Ik ging voor de Fitbit Charge 2.

Eerst en vooral is de Activity Tracker een stappenteller. Je kan zien hoeveel stappen je gezet hebt, de afstand die je afgelegd hebt, hoeveel keer je de trappen genomen hebt, het aantal actieve minuten en de verbrande calorieën. Ook wanneer je wandelt of loopt wordt dit automatisch waargenomen.
Daarnaast legt het ook af hoe je geslapen hebt. Je kan de Fitbit ook gebruiken als wekker en je laten wekken door het trillen rond je pols.


Wat ik ook handig vind is de hartslag meter. De PurePulse hartslagmeting helpt je om het uiterste uit je oefeningen te halen en zo beter de calorieverbranding onder controle te krijgen.

Wat ook leuk en handig is dat je op je FitBit kan laten weergeven als je telefoon of een smsje krijgt. Vaak heb ik een gemiste oproep omdat mijn Iphone op stil staat. Nu mis ik deze telefoontjes dus niet meer.

Dit alles kan je dus zien op je OLED-schermpje. Je kan zelf via de app bepalen wat je te zien krijgt. Ik heb bijvoorbeeld gekozen om het aantal stappen, de afstand, de calorieën, mijn hartslag en de actieve minuten weer te geven.

Op de app kan je ook weergeven hoeveel water je gedronken hebt.


Het bandje is van rubber en kan je dus gemakkelijk schoonmaken. Je kan ook gemakkelijk het bandje veranderen.   

Je kan ook connecteren met anderen en uitdagingen aangaan.

De batterij kan tot 5 dagen meegaan.

Ik kocht mijn Fitbit bij MediaMarkt.

Gebruiken jullie een activity tracker?

Reacties

 1. Ik heb 2 jaar een fitbit flex gehad, maar deze had heel weinig opties en ik moest al mijn gegevens in mijn app openen. Ik ben nu aan het twijfelen of ik die allernieuwste van fitbit of deze ga aanschaffen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil al ontzettend lang een stappenteller, maar ik vrees dat ik hem niet altijd ga (willen) dragen. Ik draag namelijk ook geen armbanden of iets dergelijks en denk dat ik er behoorlijk aan zou moeten wennen – al is dat het waarschijnlijk wel waard! Deze is natuurlijk ook gewoon een horloge, wat wel handig is, want dan zou ik niet constant mijn gsm hoeven te checken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik draag zelden een horloge of armbanden maar dit ben ik echt gewoon geworden.

   Verwijderen
 3. Ja ik heb de fitbit charge hr. En ik doe hem eigenlijk nooit meer af! Ik vind het ideaal om stappen te tellen en dergelijke.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten