Persoonlijk | Geboorte Rui


Eindelijk was het zover en mochten we ons zoontje Rui verwelkomen. Hij is geboren op 20 december 2016 om 14u58. Hij woog 3,060 kg en was 47 cm groot.

De naam Rui (je spreekt het uit als Roewie) zal jullie misschien niet zo bekend in de oren klinken maar het is een Portugese naam. Mijn vriend is namelijk half Portugees en heeft een lange achternaam dus gingen we op zoek naar een leuke korte Portugese naam en dat is dus Rui geworden. Over die naam waren we het eigenlijk snel eens. 

Normaal gezien was hij voorzien voor 24 december maar gelukkig is hij een paar dagen eerder na een bevalling van 14u ter wereld gekomen en zo kon ik toch nog kerst met de familie doorbrengen. En natuurlijk trots Rui aan iedereen tonen. 


De eerste dagen waren echt een aanpassing voor ons. We waren nog niet bekomen van de lange bevalling. Aangezien mijn vliezen 's nachts gebroken waren hadden we nog niet kunnen slapen. De 3 nachten in het ziekenhuis hebben we dan ook bijna niets kunnen slapen. Nu gaat het al wat vlotter en hebben we toch een paar uurtjes nachtrust. Voor de rest is Rui echt een rustige baby. Ik kan de hele dag naar zijn snoetje zitten staren. Hij kan soms zo'n grappige gezichten trekken. 

Vanaf nu ga ik elke maand een kleine update posten. 

Reacties

 1. Wat is Rui mooi! Ik wist trouwens niet dat je zijn naam als Roewie moet uitspreken. Ik heb de naam nog nooit gehoord, maar heel begrijpelijk als je vriend half Portugees is. Veel geluk met jullie gezinnetje <3 X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh wat een schattigerd! Leuke naam trouwens Rui! Veel geluk ;) x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind Rui een hele mooie naam zeg! En wat is het een cutie! Super veel geluk gewenst nogmaals :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat met de geboorte! Geniet van het prille babygeluk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Dat gaan wij zeker doen. Jij ook nog eens proficiat met je zwangerschap.

   Verwijderen

Een reactie posten