La Roche-Posay | Cicaplast Baume B5


Onlangs was ik een nieuwe dag- en nachtcrème aan het uittesten en na een paar dagen had ik opeens een gloeiende, rode huid. Zoiets heb ik sinds een lange tijd niet meer gehad. Ik ben meteen met die nieuwe producten gestopt en terug mijn oude verzorgingsproducten gaan gebruiken. Nu voelde mijne huid heel droog aan. Toen het na een paar dagen niet verbeterde besloot ik naar de apotheek te gaan en die raadde me Cicaplast Baume B5 van La Roche-Posay aan.Cicaplast Baume B5 is een kalmerende herstellende balsem zonder parabenen, zonder parfum en zonder lanoline. Deze crème heeft een drievoudige werking: herstel van de huid, verlichting van droge en geïrriteerde zones en beschermt de huid. Je kan deze gebruiken voor schaafwonden, kloven, luieruitslag, irritatie, ruwe plekken, zonnebrand, brandwonden, jeuk, gevoelige huid, eczeem, snijwonden, enzo… Het is ook geschikt voor baby’s en kinderen.


Ingrediënten:
aqua / water,  hydrogenated polyisobutene, dimethicone, glycerin, butyrospermum parkii butter / shea butter, panthenol, butylene glycol, aluminum starch octenylsuccinate, propanediol, cetyl peg/ppg-10/1 dimethicone, tristearin, zinc gluconate, madecassoside, manganese gluconate, magnesium sulfate, disodium edta.
Deze crème heeft geen geur aangezien er geen parfum in zit. De tube is gemakkelijk in gebruik en daardoor ook heel hygiënisch. De crème is dik en gemakkelijk uitsmeerbaar.

’s Avonds smeerde ik meteen een dikke laag op een gereinigde huid, zoals aangegeven wordt en mijn huid voelde de dag erna al beter aan. Na 2 avonden goed smeren was mijn huid weer in orde. Ik ben erna wel gestopt met de crème te gebruiken want ik voelde dat mijn huid dan weer te vettig zou worden.

De crème is zeker een aanrader als je een droge huid hebt. Ik ga deze zeker bijhouden als ik dit probleem nog eens voor heb.

La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 kan je gewoon bij de apotheek kopen en kost € 9,95.

Hebben jullie deze crème al eens getest?

Reacties

 1. Komt van de apotheek, daarom kende ik het niet :O altijd handig om zoiets te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat vervelend zeg dat je van die andere creme zo'n nare reactie kreeg! Was je er allergisch voor? Ik had wel eens van deze creme van La Roche posay gehoord, altijd fijn om een tube van in huis te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk het wel. Ik ga ze binnenkort nu mijn huid terug normaal is weer eens uittesten, heb ik weer dezelfde reactie smijt ik de producten gewoon weg.

   Verwijderen
 3. Ik had onlangs ook zoiets, echt balen. Dit is een fijn merk voor een goede prijs vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb deze nog niet gebruikt nee. Nu heb ik niet vaak last van probleempjes met mijn huid. Dit lijkt mij wel een handige crème om gewoon in huis te hebben voor droge plekjes op bijv. hielen en ellebogen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is indd handig om in huis te hebben. Ben blij dat ik deze ontdekt heb

   Verwijderen
 5. La Roche posay ken ik, ik gebruikte een tijd geleden de micellair water van dit merk. Een multi functionele creme komt altijd van pas!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En is dat micellair water goed? Heb het ook nog staan om uit te testen

   Verwijderen
 6. La Roche posay ken ik, ik gebruikte een tijd geleden de micellair water van dit merk. Een multi functionele creme komt altijd van pas!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het micellair water heb ik ook nog staan om te testen. Ben er benieuwd nar.

   Verwijderen
 7. Heel handige creme! heb deze zelf gebruikt voor mijn tattoo en deze is super mooi genezen hiermee! Nu gebruik ik hem voor droge plekjes (vooral rond mijn neus heb ik last van droge plekjes id koudere maanden). Heerlijke creme dat doet wat hij moet doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Indd, ben er heel tevreden over. Wou dat ik deze eerder ontdekt had.

   Verwijderen

Een reactie posten