On the road ... | Richmond


Richmond in Virginia is de laatste stop van onze vakantie en hier verbleven we iets meer dan een week. We gingen er speciaal naartoe voor het WK Wielrennen. Het is al 11 jaar mijn hobby om samen met mijn zus naar wielerwedstrijden te gaan kijken. Het is voor de 7de keer dat ik naar het WK ging.

In Richmond zelf is weinig te beleven vond ik. 


De schrijver Edgar Allan Poe woonde hier

Tijdens het wandelen kwamen we verschillende 'kunstwerken' tegen speciaal voor het WK.

                                        Om te winkelen moet je de bus buiten de stad nemen want in het centrum zijn bijna geen winkels. En dat hebben we natuurlijk ook gedaan.

We waren met een hele groep op reis en op de enige dag dat er geen wedstrijden waren was er een daguitstap gepland.

Eerst gingen we naar Colonial Williamsburg, een stadje dat opnieuw opgebouwd is tot een stadje van de 17de eeuw. Er stonden mooie huisjes en de werknemers zijn zelfs in klederdracht. Jammer dat we maar een uurtje de tijd hadden om er rond te lopen.
Volgende stop was Virginia Beach. Dit vond ik echt wat tegenvallen. Buiten de dijk waren er een paar winkels, maar niet echt onze smaak.

Op de terugweg stopten we nog in een klein stadje: Yorktown.Tegen over ons hotel zat een leuke diner: Kitchen 64. De hamburgers waren er superlekker. 


Ik ga jullie niet teveel lastig vallen met het wielrennen. Gewoon enkele sfeerbeelden van de wedstrijden.

Mijn favoriet uit het peleton Tom Boonen.


WK PloegentijdritOp de luchthaven kwamen we nog de kersverse wereldkampioen Peter Sagan en Greg Van Avermaet tegen. Hij zat op onze terugvlucht.Zijn jullie al in Richmond geweest?

Reacties

 1. Wat ben je veel bekenden tegen 't lijf gelopen, zo leuk :-) Het huisje van Edgar Allan Poe ziet er superschattig uit. En Colonial Williamsburg lijkt me ook de moeite.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daarvoor gingen we ook ;-). Vond het jammer dat we daar niet lang konden blijven. Je kon ook in sommige huisjes binnen (soort museum) maar daar hadden we geen tijd voor.

   Verwijderen
 2. Oh amai, een hele belevenis, als ik het zo zie! En Target, lijkt me de moeite om eens in rond te lopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn zo van die filmhuisjes :) Lijkt me toch wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was heel leuk. Zeker omdat die mensen daar ook in klederdracht rondliepen

   Verwijderen

Een reactie posten